Vaša prijava

 

Tu smo za vas

Želite li saznati više o našim uslugama? 

 

Kontaktirajte nas na: 

tel. : +385 1 645 72 60
faks: +385 1 645 72 70

e-pošta: serviceanti spam bot@grenkeanti spam bot.hr

 

 

GRENKE Hrvatska d.o.o.

Av. Većeslava Holjevca 40

10000 Zagreb

__________________________

 

Kontaktirajte nas na: 

tel. : +385 1 645 72 69
faks: +385 1 645 72 79

gsm: +385 91 645 72 69

e-pošta: service.splitanti spam bot@grenkeanti spam bot.hr

 

GRENKE Hrvatska d.o.o.
Poslovna jedinica Split
Poljička cesta 28b
21000 Split 

Često postavljana pitanja: Vi pitate, mi odgovaramo.

Ovdje možete pronaći odgovore na često postavljena pitanja vezana uz najam, a za sva ostala pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

   

Što je full payout najam?

U okviru full payout najma, najmodavac u cijelosti nadoknađuje sve troškove (kupnja, financiranje i drugi troškovi) predmeta najma kroz najamnice tijekom dogovorenog razdoblja.

 

Često postavljana pitanja/Trgovac/Općenito

 

Što mi je potrebno za popunjavanje ugovora o najmu?

Obrasce za najam zaprimit ćete u PDF obliku. Za otvaranje tih datoteka potreban vam je program Acrobat Reader tvrtke Adobe Systems Cooperation. Možete ga naći na internetskoj stranici tvrtke Adobe; uporaba programa je besplatna.

Gore

 

Kada ću zaprimiti uplatu za predmete najma?

GRENKE jamči plaćanje računa na isti dan kada zaprimimo kompletnu ugovornu dokumentaciju, što najam čini pouzdanom poslovnom transakcijom za naše partnere.

 

S našom ekspresnom opcijom prijenosa novca, isti  će stići na vaš račun već isti dan. Kada vaši klijenti koriste najam, možete biti sigurni u pouzdan novčani tok.

Gore

 

Često postavljana pitanja/Klijent/Općenito

 

Kolika je minimlana neto nabavna vrijednost predmeta, želim li koristiti GRENKE-ove usluge najma?

GRENKE ugovor o najmu moguće je sklopiti i za male vrijednosti, već od 4.000 HRK.

Gore

 

Za koju vrstu opreme mogu ugovoriti najam s GRENKE-om?

GRENKE radi neovisno o trgovcima i bankama, stoga niste nikad vezani na određeni brand ili proizvođača. U središtu naše ponude za najam su uredska i komunikacijska oprema, medicinski uređaji, sigurnosni sustavi i proizvodni pogoni. Na upit, najam je moguć i za druge predmete – jednostavno se obratite lokalnom GRENKE predstavniku.

Gore

 

Kako mogu podnijeti zahtjev za najam?

Zahtjev za ugovor o najmu možete podnijeti kod trgovca ili specijaliziranog prodavača koji vam  inače dobavlja opremu. Oni će zatim vaš zahtjev uputiti GRENKE-u putem internet portala. Obrada zahtjeva traje samo nekoliko minuta te ugovor možete potpisati na licu mjesta. Vaš trgovac ili specijalizirani prodavač će vam zatim isporučiti predmete najma. 

Zahtjev možete alternativno poslati izravno GRENKE-u. Jednostavno upotrijebite naš obrazac za zahtjev.

Gore

 

Kada počinje moj ugovor o najmu?

Potpisat ćete potvrdu o primopredaji predmeta najma, koja uključuje i datum isporuke. Vaše ugovorno razdoblje počinje s početkom tromjesečja koje slijedi tom datumu. Tijekom razdoblja od datuma isporuke do prve pune uplate, plaćate dnevnu tarifu u iznosu od 1/30 mjesečnog obroka. To se razdoblje ne ubraja u ugovorno razdoblje.

Gore

 

Kada dospijevaju najamnine?

Zbog troškovne učinkovitosti, najamnine dospijevaju četiri puta godišnje (1. siječnja, 1. travnja, 1. srpnja i 1. listopada). To znači da se najamnine uplaćuju unaprijed za svako tromjesečje.

 

Prijelaz na mjesečno plaćanje najamnina moguć je u svakom trenutku. No, tromjesečne najamnine uključuju uštedu od 1,5 posto. S mjesečnim uplatama to nije moguće, stoga je ukupan iznos nešto veći.

Gore

 

Kada ću postati vlasnik opreme?

Koristeći najam, ne plaćate sam predmet najma, već naknadu za njegovu uporabu. 


Primjerice, unajmite li stan, vaša najamnina ne ubraja se u kupovnu cijenu stana; vi samo plaćate njegovu uporabu. Samim plaćanjem najamnine nikad ne postajete vlasnik stana. Prestanete li plaćati najamninu, morate se iseliti: stan morate „vratiti”. Točno to vrijedi i za GRENKE najam.

Zbog pravnih razloga, ugovor o najmu mora propisivati da će se predmeti vratiti nakon isteka ugovornog razdoblja. Kada vratite predmet najma na kraju ugovorenog razdoblja odmah možete prijeći na najnoviju opremu.

Gore

 

Mogu li prekinuti ugovor o najmu prije isteka ugovornog razdoblja?

Odredbe ugovora o najmu ističu da se obje strane slažu da će se troškovi opreme u cijelosti nadoknaditi kroz ugovor o najmu, uključujući moguće dodatne troškove i kamate. Ugovor se može prijevremeno prekinuti u svakom trenutku, no mora se nadoknaditi puni trošak .

Gore

 

Imam li mogućnost pregledati i uređivati svoje ugovore?

GRENKE portal za klijente omogućuje vam jednostavno i sigurno online upravljanje svim vašim ugovorima. Štoviše, GRENKE portal vam pruža i pristup svim računima u elektronskom obliku koji ispunjavaju sve zakonske propise, primjerice za povrat PDV-a.

Gore