Stvaramo prilike od 1978.

Naša stručnost i čvrst položaj na tržištu nisu slučajnost. Oni su nastali iz istog poduzetničkog duha koji također krasi i naše klijente.

Nazovite nas

Obratite nam se na

+385 1 645 72 60

Ponedjeljak – petak od 08:00 do 16:00h

2021

Danas smo u idealnom položaju za budućnost

Tvrtka GRENKE raširena je širom svijeta s prisutnosti u 33 države. Ono što je nekoć bila tvrtka s jednom osobom sada je multinacionalna skupina tvrtki sa širokim rasponom uslužnih djelatnosti. Osim najma informatičke i uredske opreme, GRENKE sada nudi financiranje za niz drugih stavki. Uslužne djelatnosti faktoringa i bankarstva upotpunjuju naš opsežan portfelj za startupe, srednje tvrtke i fizičke osobe.

2018

Promjena i kontinuitet

GRENKE slavi 40 godina poslovanja. Krajem veljače Wolfgang Grenke napustio je mjesto predsjednika upravnog odbora. Antje Leminsky, njegova bivša zamjenica, postala je naša nova predsjednica i vodi tvrtku naprijed u duhu našeg osnivača. U svibnju 2018. Wolfgang Grenke odabran je za člana nadzornog odbora tvrtke GRENKE AG.

2016

Otvaranje dodatnih podružnica

GRENKE otvara novu podružnicu u Splitu 2016.

2014

GRENKE započinje poslovanje u Hrvatskoj

2014. GRENKE otvara podružnicu u Zagrebu.

2000

IPO i još veći učinak

2000. GRENKE je izašao na burzu. Međutim, ostaje vjeran svom obećanju da će raditi s malim i srednjim tvrtkama na ravnopravnoj osnovi kao pouzdan partner. Tvrtka je 2005. godine otvorila područje poslovanja za faktoring.

1978

Rođena je ideja

1978. Wolfgang Grenke imao je ideju. Moderni telefonski sustavi, fotokopirni uređaji i računala prodiru u sve veći broj ureda. Stoga je odlučio olakšati povezana ulaganja nudeći tvrtkama atraktivan najam. Nakon što je osnovao svoju tvrtku, od jednog čovjeka u Baden-Badenu, započeo je uspješnu priču koja ne pokazuje znakove usporavanja. Već su prve godine Wolfgang Grenke i dva zaposlenika nadzirali 21 preprodavača i 198 najmova. Vidio je ogroman potencijal u najmu uredske opreme.